[ ↓ na navigáciu ↓ ]

Ľudmila Gričová

SAM_0929 SAM_0930 SAM_0931 SAM_0933 SAM_0934 SAM_0937 SAM_0938 SAM_0939 SAM_0940
11 Gričová 1 11 Gričová 2 11 Gričová 3 11 Gričová 4 11 Gričová pl 1

Čo chceme změniť a prečo

Čo chceme zmeniť a prečo Bývame v tzv. bezbariérovom byte, a taká by mala byť aj kúpeľňa. S manželom sme obaja ťažko telesne postihnutý, ja som imobilná na vozíku. Kúpeľňa je v pôvodnom stave od roku 1994 a chceme ju zrekonštruovať lebo v nej chýba sprchovací bezbariérový kút, ale rovnako sa nechceme vzdať vane, ktorá by mohla byť trochu väčšia. Hnevajú nás aj otrasné márnicové kachličky na stene až po strop a neumývateľné, akoby špinou zažraté „protišmykové“ socialistické kachličky. Túžime po tom, aby sme mali skutočne bezbariérovú kúpeľňu tip –top, aby sa dalo v nej na vozíku pohybovať. Pri WC namiesto bidetu chceme ručnú bidetovú spršku, prípadne WC +bidet 2v 1 a miesto pre vozík z boku. Nebolo domyslené miesto na automatickú práčku, ktorá teraz zaberá miesto pre vozík.

Čo mi najviac vadí

Čo mi najviac vadí Vadí mi že nemáme aj bezbariérový sprchovací kút, že pri WC zaberá miesto práčka, že je zbytočný vymurovaný múrik pri vani, že máme márnicové obkladačky a neumývateľné podlahové obkladačky...

Vybráno k proměně

Tak nevím, rádi byste o něco větší vanu a ještě k tomu sprchový kout a přitom snadný, bezbariérový pohyb po celé koupelně. Bohužel tohle všechno Vám tam opravdu nenaskládám. Zkusil jsem Vám připravit koupelnu s výrobky, přizpůsobenými pro hendikepované z produkce JIKA, které by spolu s okolním prostorem alespoň trochu splňovaly požadované parametry. A moc volného místa mi tam nezbylo. Vana v tomto případě určitě ne a sprchový kout jen ohraničený stahovacím závěsem, aby byl závěsný klozet přístupný z boku. Podlaha jen s malým odskokem ve sprchové části by musela být jen mírně vyspádována do podélného kanálku u zdi. Vzhledem k tvaru a velikosti umyvadla by bylo také nutné posunout dveřní otvor, který jsem Vám v návrhu osadil zásuvnými dveřmi. Na pračku zbývá malý kout vpravo. Ale ani takto zde není adekvátní prostor pro pohyb na vozíčku, jak je patrné z horních perspektivních vizualizací. Samozřejmě, chtělo by to větší koupelnu, ale to už by byl větší zásah do celé dispozice bytu.

MICHAL JANKŮ, designér

[ ↑ na obsah ↑ ]
[ ↑ na obsah ↑ ]